Alcatraz Hegn & Rundtræ ApS logo Telefon

26 73 63 53

8:30 - 16:00
Alcatraz Hegn & Rundtræ BØRSEN Gazelle virksomhed 2018

Model navn: ALCA Raftehegn med bark

Beregn en pris på et raftehegn med bark omgående og læs her hvad du skal være opmærksom på. Kvalitet kvalitet kvalitet... for ellers kommer det samlede resultat ikke til at blive flot.


OM HEGNET

 • Raftehegn med bark
 • Raftehegn med bark
 • Raftehegn med bark
 • Raftehegn med bark
 • Raftehegn med bark
 • Raftehegn med bark
 • Raftehegn med bark
 • Raftehegn med bark
0 / 0
Se flere billeder

Klassik og rustikt! Mere enkelt kan det ikke skrives.

Et raftehegn med bark passer i de fleste have miljøer, selv når barken langsomt er faldet af efter nogle år.

Det passer sig selv, og kræver ingen vedligeholdelse. Er man dog på udkig efter et raftehegn hvor der ingen luft/sprækker må være mellem rafterne (minimere indkig fra nysgerrige. Fra 0 op til 10 mm typisk), er hegnet mindre egnet i forhold til et cylinderdrejet raftehegn hegn, såsom:

Dimensioner:

Rafterne findes i flere forskellige dimensioner, mest anvendt er sorteringen dia. 4 til 7 cm (udtryk for at raftens diameter må svinge mellem 4-7 cm på midten af raften).

Herudover findes sorteringen 6 til 9 cm, en kraftigere rafte vi ikke normalt anbefaler til montering af et traditionelt raftehegn med bark, om end den godt kan anvendes.

I helt sjældne tilfælde er vi også leveringsdygtige i sorteringen 3-5 cm. Ring og hør nærmere ved behov.

Klasse A og B rafter:

Vær meget opmærksom på at rafter leveres i mange forskellige kvaliteter, og at rafter med bark er en naturlig varer, dvs. ubehandlet træ. Derfor er en rafte med bark ikke dén samme i hvilken som helst butik, og man bør derfor kun bruge rafter som er mærket Klasse A (hånsorteret).

Klasse B, eller rafter som ikke er klassificeret, kommer "råt fra skoven", hvorved man oftest ser store udsving i diameteren = hegnet ser ikke kønt ud når det er opsat.

Man bør ALTID besigtige rafterne INDEN man får dem leveret, specielt hvis der er tale om et raftehegn med bark.

Besøg os i dag, og få ved selvsyn bekræftet hvorfor man kun bør købe Klasse A mærket granrafter med bark.Klasse A (mærket rafter) Klasse B (ej mærket)
Træsort Kun gran Gran eller Fyr
Densiteten (afstand mellem åreringe) Lav Høj
Sortering 4-7 cm eller 6-9 cm 3-8 cm eller 5-9 cm
Udsving i diameterne, ende/ende 1-2 cm 1-5 cm
Frasorteringsprocenten* v/100 stk. 5-7 % 20-30 %
Gren-afskær Glat Kan forekomme (svære at samle på)
Skævheder* 5-7 % 20-30 %
"Ende-udsving" Minimum af forskel Stor forskel (se billede)
Sorterings form Håndsorteret Usorteret direkte fra skoven
Pakkes med 250 stk pr palle 250-350 pr palle
Opmærkning Mærkes med "Klasse A" Ej mærket.
Importeres fra Bjergrige områder, +1500 mtr Lavland
Bruges til, (iflg. Alcatraz) Nye hegn Rep. ifb. gl. hegn
Samling i hegn Ligger tæt Ligger ujævnt - "huller" ses oftest
Resultat ved hegnsmonteringer FLOT! Knap så flot...
Sådan ser du forskellen typisk Enderne er homogene i diameteren. Enderne har store udsving i diameteren.
* Frasorteringsprocenten er udtryk for mange procent af rafterne i en pakke man sandsynligvis må kassere helt når man opsætter rafterne, grundet de kan være for skæve, for ulige i størrelsen på enderne eller han andre skader (oftest sår i træet).

Besøg i øvrigt vores Facebook side for at se Klasse A rafter, brugt på opgaver allerede afsluttet job. Her vil du kunne hente inspiration og få en ide om ovenstående.

LÆS MERE: Billeder af ALCA Raftehegn med bark


VEDLIGEHOLD & GARANTI

Granrafter med bark

Grantræ tilhører hårdttræs kategorien, og holder derfor særdeles effektivt i det nordiske udendørs miljø.

Holdbarheden for en rafte med bark, ligger på ikke mindre end +25 år.

Du behøver ikke at spekulere over at skulle vedligeholde et raftehegn med bark, da rafterne er svære at vedligeholde pga. deres bark.

Grantræs bark er som udgangspunkt brun og fast, men med årene vil barken naturligvis falde af (tempoet for denne proces er meget individuel og afhænger af mange vejr-faktorer).

Inden under barken er raften også "brunlig", så mange gange ses forandringen i farven ikke. Den glidende proces, vil således aldrig få dit hegn til at stå brunt den ene dag, og "lyst" den anden.

Raftehegn med bark kan næsten altid vælges med fordel på store naturgrunde, eller i have med meget grønt. Årsagen er naturligvis at træet med dets "natur-look", falder godt ind mellem grønne omgivelser.


GARANTI - Postsaver® Folie

Granrafter med bark

Vi giver 20 års garanti* mod jordråd i stolperne, når blot du husker at tilvælge et Postsaver® Folie i forbindelse med udregningen af dit online tilbud på dit hegn.

En ganske lille ekstra investering, som vil have STOR betydning for dit hegns totale levetid og ikke mindst din pengepung.

Da hele hegnet afhænger af, at stolperne ikke rådner (og dét gør de typisk lige under jordoverfladen, dér hvor træet - uanset træsort - altid rådner), er det ekstremt vigtigt at du husker at monterer et Postsaver® Folie

Gør du det ikke, vil du oftest opleve at skulle udskifte hele hegnet helt ned til 8 år efter stolperne er sat. Dyrt og tidskrævende.

Det er således det ULTIMATIVT VIGTIGSTE når man opsætter et hegn, at man husker og montere et Postsaver® folie på stolpen.

* Garantien ydes på stolperne, og at disse ikke rådner +5 / -30 cm under jordoverfladen som træ - uanset trætype - ellers gør normalt, og KUN såfremt man har monteret et Postsaver® Folie, og monteret den i henhold til leverandørens specifikationer. Se vor Salgs- & Leveringsbetingelser for yderligere beskrivelse af garantien.

LÆS MERE: Postsaver® foliet fra Nordisk Træbeskyttelse.


STØBNING AF STOLPERNE - SÅ ER DU (NÆSTEN) GARANTERET AT DIN FORSIKRING VIL DÆKKE EN STORM SKADE.

Sorte rafter

Vi anbefaler at man altid støber alle stolper, da det giver stabilitet til hele hegnet, og er med til at modvirke konsekvenserne af vindens pres på hegnet.

Hegnet - specielt med cylinderdrejet rafter eller tætte bræddehegn som dette - agerer som et stor sejl i vinden.

Ved at have anlagt en støbning - hovedsageligt i bunden af hullet - styrkes ikke kun hegnet, men 9 ud af 10 indboforsikringer, kræver rent faktisk også at forbrugeren kan bevise at stolperne er støbt, for at man kan gøre sin forsikring gældende ved storm- eller orkan skader.


SKADER STØBNING STOLPERNE vs. STABILGRUS ELLER MULDJORD.

Det korte svar er: NEJ, og af 2 årsager.

1) Når man anlægger en støbning på siden af stolpen, anlægges denne som hovedregel i bunden af det ca 80-90 cm dybe hul man har boret til stolpen, og hernede er træet konstant vådt - uanset - grundet fugten i jorden.

Herved kan støbningen således ikke medvirke til at der samles fugt omkring stolpen på dét kritiske stykke af stolpen - dér hvor den normalt rådner- som er ved jordoverfladen.

2) Hvis man støber hele vejen op til jordoverfladen, så sker der heller ikke noget, hvis blot man har husket at montere et Postsaver® Folie. Foliet tager nemlig ikke skade af den omkring liggende beton. Tværtimod beskytter det fortsat.

Er du i tvivl om du skal støbe eller bruge stabilgrus, og ønsker at se den "håndværksmæssige korrekte måde" at sætte en træstolpe på klik på linket herunder.

LÆS MERE: Stabilgrus eller beton når du skal sætte hegnsstolper.


BESTIL RÅDGIVINGSBESØG - og få omgående en et tilbud på din mail når vi er færdige

Få råd til dit nye hegn i din have

Det kan være svært at beslutte sig for hvilket hegn man skal vælge og hvorfor.

Dernæst kan der være ting der gør man godt vil have besøg af en Alcatraz konsulent, så man får medtaget alle de relevante ting i tilbuddet, og sikre sig at der er taget højde for alt dét som er synlig.

LÆS MERE: Book et Rådgivningsmøde.


OPSÆTNING

Lodret Raftehegn med bark

Når du beregner et tilbud på vores raftehegn med bark, præsenteres du for 2 tilbud.


Tilbud 1, GørDetSelv Pakken:

Indeholder prisen på:

 • Alle materialerne som indgår i den valgte opstilling
 • Prisen for levering til dit postnummer.

Tilbud 2, Opsætnings-Pakken:

Indeholder prisen på:

 • Alle materialerne som indgår i den valgte opstilling
 • Prisen for opsætning i dit postnummer.

I +20 år har vi ikke opsat andet end raftehegn. Vi opsætter derfor også gerne dit nye raftehegn med bark, og til en særdeles fornuftig pris pr meter.

Rydning af gammelt hegn eller hæk først?

Har du et gammelt hegn du skal have fjernet først, eller en større hæk, kommer vi også gerne med et tilbud på denne opgave (du kan ikke beregne denne pris i vores tilbud-beregner endnu. Kræver vi ser opgaven først. Bestil Rådgivningsbesøg).

Når hækken er fjernet, inkluderer vi i tilbuddet at der rodfræses, således vi sikre at den gamle hæk ikke ?blomstre? videre efter vi er færdige.

GørDetSelv opsætning

Ønsker du selv at opsætte hegnet, leverer vi gerne alle materialerne komplet i en GørDetSelv pakke til dig. Du skal da blot selv lægge værktøj og arbejdstid i projektet.

Vi kommer gerne og giver dig en pris på rydning, bortkørsel og rodfræsning, selvom du selv måtte ønske at opsætte hegnet.

Hvor lang tid tager det at opsætte et raftehegn med bark?

Hvis du selv opsætter hegnet, skal du regne med at du kan opsætte ca 1 mtr pr 3 timer.

Bestiller du én af vores professionelle montører, skal du regne med at vi opsætter 1 mtr pr ca. 1-1 1/2 time.

HUSK det kræver en del specialværktøj hvis du selv begiver dig i gang med projektet, hvis du altså vil kunne opsætte dét pænt og hurtigt.

LÆS MERE: OpsætterPakken.

Uanset om du selv ønsker at opsætte hegnet, eller ønsker at vi skal opsætte hegnet, kan du rekvirere en konsulent til at komme i din have og efterfølgende tilsende dig et skriftligt tilbud på hegnet.

Sammen med vores konsulent vil du kunne gennemgå netop de forhold der gør sig gældende for din have, og sammen finder I en løsning.

LÆS MERE: Bestil Rådgivningsbesøg.


LÅGER

Raftehegn låge

Vi laver selvfølgelig også både enkelt låger og/eller dobbelt låger til vores raftehegn med bark. Disse fremstilles på stedet, således de tilpasses dét enkelte hegn.

Prisen på lågerne kan du få oplyst ved at beregne et tilbud, og angive antal låger du ønsker opsat i hegnet.

Alle træ låger kommer som udgangspunkt med Staldørsgreb, hvilket betyder du kan låse lågen med en hængelås på den ene side, og på den anden side vil du se et håndtag.

Vi anbefaler IKKE at man forsøger at indsætte cylinderlåse i denne form for lågerammer, da træet vil give sig løbende og det er således umuligt at få låsen til at forbinde med stolpen på en permanent og holdbar måde.

Som udgangspunkt monteres alle låger med rafterne monteret lodret. Dels er dette en traditionel løsning, men ønskes en raftehegnslåge med vandret liggende rafter, kan dette også godt laves mod mer-tillæg.


FÅ LEVERET ELLER AFHENT SELV

Alcatraz Hegn & Rundtræ leverer rafter

Bestiller du materialer til GørDetSelv, kan du altid vælge selv at afhente dem, eller få dem leveret af os med kranbil (kan løfte max 10 mtr ind i haven under de rigtige forhold).

Palle mål & vægt (vejledende - mindre udsving i vægt og mål kan forekomme):

Dia 4-7 cm Dia 6-9 cm
Vægt pr stk (kg) 4-5 5-8
Antal per palle (stk) 250 100
Pallemål (cm) 120x120x120 120x120x100
Pallevægt (kg) Ca. 1200 Ca. 1000

Til ovenstående skal du huske at tillægge vægten af:

 • Stolper
  • Da vægten afhænger af hvilken træsort og dimension som vælges, kan vi ikke oplyse yderligere.
 • Beton
  • 25 kg pr støbesæk.

Kontroller venligst vores åbningstider for afhentning.

LÆS MERE: Adresse og åbningstider for udlevering & personlig henvendelse


UDSTLLINGSHAVEN

Raftehegn låge

Du kan opleve flere forskellige opstillinger af det populære raftehegn med bark i vores udstillingshave. Udstillingen er "åben 24/7".

LÆS MERE: Besøg hegnsudstilling


REFERENCER

Vil du se et bredt udvalg af de raftehegn vi har lavet gennem tiden, så besøg vores Facebook side, og se i albummet "ALCA Raftehegn med bark".

Her fremviser vi løbende sidste løsninger og projekter vi har færdiggjort.

LÆS MERE: Billeder af ALCA Raftehegn med bark
Betaling kan ske med: